• sl0.jpg
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg

ПОЗНАЧАЈНИ ПРИДОБИВКИ ОД ГРАНСКИОТ КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР

02.03.2020 година

Синдикатот ќе има свој преставник при донесување на систематизацијата на работните места.

Во врска со потпишувањето на Гранскиот колективен договор, сакаме да ги информираме нашите членови, кои права ги добиваат со овој колективен договор. Во делот на општите одредби е договорено дека Синдикалните организации на Синдикатот на УПОЗ со свој претставник учествуваат во процесот на спроведување на вертикалната функционална анализа, изготвување на правилилници за внатрешна органиација и систематизација на работните места, како и на нивните измени и дополнувања.

Повеќе...

ЧЛЕНОВИТЕ НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ ОД ЈУГОИСТОЧНИОТ РЕГИОН СЕ ОБУЧУВАА ЗА ПРЕПОЗНАВАЊЕ И ПРИЈАВУВАЊЕ НА КОРУПЦИЈА

28.02.2020 година

rsz dsc 4689

На ден 27.02.2020 година во Струмица, 50-тина членови на Синдикатот на УПОЗ од Управата за јавни приходи, Државниот завод за статистика, Основен суд Радовиш, Основен суд Струмица, Општина Гевгелија и Општина Богданци,беа дел работилницата на тема „Подигни ја својата свест, пријави корупција, биди одговорен”.

Ова е третата по ред работилница, која се организира од страна на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ), а со поддршка од Агенцијата на САД за меѓународен развој – УСАИД и беше наменета за работниците во јавниот сектор од Југоисточниот регион.

Повеќе...

КОЛЕКТИВНИОТ ДОГОВОР КОНЕЧНО ОБЈАВЕН ВО СЛУЖБЕН ВЕСНИК

26.02.2020 година

Скан ГКД

Ве информираме дека во Службен весник број 51 од 25.02.2020 година, конечно е објавен Гранскиот колективен договор за органи на државната управа, стручните служби на Владата, судовите, јавнитеобвинителства, казнено - поправните и воспитно – поправните установи, државното правобранителство, општините, Градот Скопје и општините на градот Скопје, агенциите, фондовите и другите органи основани од Собранието.

Повеќе...

ПОТПИШАН КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ВО ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА

14.02.2020 година

IMG 3b90adebc4131983b74fdaea5e0844e0 V

На 13.02.2020 година, Синдикатот на УПОЗ и Општина Кисела Вода склучија колективен договор за вработените во општината.

Двете страни веќе извесен период работеа на одредбите од овој договор и истиот вклучува и унапредува сите позитивни законски прописи и воедно ги уредува сите специфики на работењето на вработените во општината. 

Повеќе...

КУМАНОВО ДОМАЌИН НА ВТОРАТА РАБОТИЛНИЦА НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ КОРУПЦИЈА

13.02.2020 година

rsz mace3803

Во рамки на проектот „Подигни ја својата свест, пријави корупција, биди одговорен”, поддржан од Агенцијата на САД за меѓународен развој – УСАИД, се одржа втората работилница за административците

Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани на РМ (УПОЗ), вчера (12 февруари) ја одржа својата втора работилница во Куманово, наменета за членовите на Синдикатот од Североисточниот плански регион.

Повеќе...