• sl0.jpg
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg

ОДРЖАНА РАБОТИЛНИЦА “МОЕТО ПРАВО НА ИНФОРМИРАНОСТ”

27.01.2020 година

rsz 20200123 121121

Од 23.01 до 25.01.2020 година, во Велес се одржа работилница насловена “МОЕТО ПРАВО НА ИНФОРМИРАНОСТ”, која беше организирана од страна на Синдикатот на УПОЗ и Синдикалниот центар за едукација и обуки а поддржани од Советот на Европа и Европската младинска федерација.

На оваа работилница учество зедоа 24 учесници на Секцијата на млади при Синдикатот на УПОЗ од повеќе синдикални организации, со што уште еднаш се покажа дека голема е потребата од организирање на вакви работилници.

Повеќе...

ОДРЖАНА РАБОТНА СРЕДБА

22.01.2020 година

MIOA PECE

Денес во Министерството за информатичко општество и администрација на барање на дополнителниот заменик министер Невена Стаменковска Стојковска се одржа работна средба со Претседателот на Синдикатот на УПОЗ Пецо Грујовски.

На средбата Претседателот Пецо Грујовски ја информираше Стаменковска Стојковска во врска со активностите на Синдикатот на УПОЗ во учеството во донесување на законите и колективните договори.

Повеќе...

РЕАКЦИЈА НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ: НОСИТЕЛИТЕ НА ЈАВНИТЕ ФУНКЦИИ ДА НЕ ЈА ЗЛОУПОТРЕБУВААТ АДМИНИСТРАЦИЈАТА

20.01.2020 година

Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани на РМ (УПОЗ) и Синдикалната организација при Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) на 19.1.2020 година на конференција за медиуите го осудија однесувањето на дополнителниот заменик-министер во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски.

Во врска со упадот на дополнителниот заменик министер во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветант Tрипуновски, Синдикатот на УПОЗ на прес конференција реагираше по повод ваквиот упад и особено што и покрај предупредувањето на раководителот на подрачното оделение тој продолжи со снимањето.

Повеќе...

ПРОБЛЕМИТЕ ВО ПРАВОСУДНИТЕ ОРГАНИ МОРА ИТНО ДА СЕ РАЗРЕШАТ

13.12.2019 година

rsz mp i upoz

Во текот на вчерашниот ден претставници на Синдикатот на УПОЗ одржаа работни средби во Министерството за правда и Судскиот буџетски совет на кои се разговараше за изнаоѓање на решенија за проблемите на судската полиција, помошно – техничкиот персонал во судовите, јавнообвинителските службеници и вработените во КПУ и ВПУ.

На првата средба која се одржа во Министерството за правда се разговараше за иницијативата на Синдикатот на УПОЗ со која судската полиција конечно треба да добие бенифициран стаж. Оваа средба се одржа со претставници од Министерството за правда, Министерството за труд и социјална политика, Фондот за пензиско и инвалидско осигурување и Судскиот Буџетски совет, а  од страна на Синдикатот на УПОЗ присуствуваа Генералниот секретар Трпе Деаноски, Претседателот на одборот за КПУ и ВПУ Звонимир Бошњак и членовите на Синдикатот на УПОЗ Горан Тасевски и Ангелче Унев од Основниот суд Велес.

Повеќе...