• sl0.jpg
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg

Потпишан колективен договор со Општина Карпош

26.12.2017 година
Во присуство на вработените во општина Карпош Претседателот на Синдикатот на УПОЗ Пецо Грујовски, претседателот на синдикалната организација при општина Карпош Ненад Зафировски и градоначалникот на општина Карпош Стефан Богоев како работодавач, денес го потпишаа Колективниот договор за административни службеници и други вработени во Општина Карпош.

Повеќе...

Одржана работна средба со претседателката на инспекцискиот совет

18.12.2017 година
На средбата со новиот Претседател на инспекцискиот совет беше разговарано за измени на Законот за инспекциски надзор, актуелните проблеми со кои се соочуваат инспекторите, опременоста, колективниот договор за вработените во инспекторатите и зголемување на платите на инспекторите.

Повеќе...

Синдикатот на УПОЗ се обрати со писмо до претседателот на владата на РМ

18.12.2017 година

Иако после локалните избори ни беше ветена средба од страна на Министерот за финансии со Претседателот на Владата на РМ, за изнаоѓање решение со скратените пари за штрајкот во правосудството во 2016 година, таа средба се уште не се одржа.

Повеќе...