• sl0.jpg
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg

ПРВА РАБОТНА СРЕДБА НА СИНДИКАТОТ СО НОВИОТ МИНИСТЕР ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА МИЛЕВСКИ

09.07.2019 година

Pretsedatelot i Milevski

Претседателот на  Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани на РМ (УПОЗ) Пецo Груjовски оствари прва работна средба со новиот министер за локална самоуправа Горан Милевски.

На првата средба престедателот Грујовски и министерот Милевски разговараа за неколку прашања кои се важни за членовите на Синдикатот на УПОЗ во локалните самоуправи во државата.

Сепак главна тема која што го задржа нивното внимание беше активноста поврзана со потпишувањето на Колективните договори во општините при што министерот беше информиран дека во поголем дел од општините е почнат процесот на преговори. Како и секој  друг процес така и овој носи со себе свои проблеми, со кои на средбата беше запознаен Милевски како министер на секторот локална самоуправа под чија надлежност се единиците на локалната самоуправа во државава.

Повеќе...

ПРОДОЛЖИЈА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА КОЛЕКТИВНИОТ ДОГОВОР

05.07.2019 година

Гранскиот Колективен договор за вработените во администрацијата, правосудните органи и другите вработени во администрацијата, регресот за годишен одмор, исплата на дневници за службени патувања во земјата, јубилејните награди, Законот за административните службеници и Законот за вработените во јавен сектор беа теми за разговор на работиот состанок кој денеска се одржа помеѓу Министерството за информатичко општество и администрација и Синдикатот на УПОЗ.

Поради претседателстките избори извесен период преговорите околу колективниот договор беа ставени во мирување. Денеска тие продолжија на средба на претседателот на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани на РМ (УПОЗ) Пецo Груjовски и генералниот секретар Трпе Деаноски на работна средба со министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и заменик министерот Александар Бајдевски.  

Повеќе...

ОДЗЕМЕНИОТ ДЕЛ ОД ПЛАТИТЕ ЗА ВРЕМЕ НА ШТРАЈКОТ ВО 2016 година ЌЕ БИДАТ ВРАТЕНИ

12.06.2019 година

Во врска со незаконски задржаните пари за време на штрајкот во 2016 година, Владата на Р.С.Македонија обезбеди финансиски средства, а реализирањето односно повратот на средствата не е рализиран од причини што се бараше соодветно законско решение, како овие средства да бидат вратени на вработените.

Денес во договор со Министерството за правда договорено е во наредните неколку денови средствата кои ги обезбеди Владата на Р.С.Македонија да бидат префрлени на Судскиот буџетски совет кој потоа треба да ја реализира исплатата.

Повеќе...

СЕ ОДРЖАА ЈУБИЛЕЈНИТЕ 25-ти СПОРТСКИ ИГРИ И СРЕДБИ НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ

10.06.2019 година

ИГРИ 2

Севкупен победник на јубилејните 25-ти спортски игри и средби на Синдикатот на УПОЗ беше Синдикалната организација при Управата за јавни приходи

Од 06.06 до 09.06.2019 година во хотелскиот комплекс Метропол се одржаа 25.тите спортски игри и средби на Синдикатот на УПОЗ. Оваа година како и минатата учество зедоа над 450 членови на Синдикатот на УПОЗ од 33 синдикални организации.

Повеќе...

ПРВ ДЕН, ПРВИ ПОБЕДИ НА 25-тите СПОРТСКИ ИГРИ И СРЕДБИ НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ

07.06.2019 година

Webp.net resizeimage

На првиот ден од јубилејните 25-ти Спортски игри и средби на Синдикатот на УПОЗ, веќе ги имаме и првите победниците во одредени дисциплини. Но, сепак на крајот на игрите ќе откриеме кои беа најдобрите.

Имено, утрото започна со одржување на спортските игри според утврдените термини и до доцна вечерва ќе трае борбениот дух на спорстките екипи. Игрите и играчите се во добро расположение и се надеваме дека и утре, на вториот ден ќе биде исто.

Повеќе...