• sl0.jpg
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg

КОЛЕКТИВНИОТ ДОГОВОР КОНЕЧНО ОБЈАВЕН ВО СЛУЖБЕН ВЕСНИК

26.02.2020 година

Скан ГКД

Ве информираме дека во Службен весник број 51 од 25.02.2020 година, конечно е објавен Гранскиот колективен договор за органи на државната управа, стручните служби на Владата, судовите, јавнитеобвинителства, казнено - поправните и воспитно – поправните установи, државното правобранителство, општините, Градот Скопје и општините на градот Скопје, агенциите, фондовите и другите органи основани од Собранието.

Повеќе...

ПОТПИШАН КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ВО ОПШТИНА КИСЕЛА ВОДА

14.02.2020 година

IMG 3b90adebc4131983b74fdaea5e0844e0 V

На 13.02.2020 година, Синдикатот на УПОЗ и Општина Кисела Вода склучија колективен договор за вработените во општината.

Двете страни веќе извесен период работеа на одредбите од овој договор и истиот вклучува и унапредува сите позитивни законски прописи и воедно ги уредува сите специфики на работењето на вработените во општината. 

Повеќе...

КУМАНОВО ДОМАЌИН НА ВТОРАТА РАБОТИЛНИЦА НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ КОРУПЦИЈА

13.02.2020 година

rsz mace3803

Во рамки на проектот „Подигни ја својата свест, пријави корупција, биди одговорен”, поддржан од Агенцијата на САД за меѓународен развој – УСАИД, се одржа втората работилница за административците

Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани на РМ (УПОЗ), вчера (12 февруари) ја одржа својата втора работилница во Куманово, наменета за членовите на Синдикатот од Североисточниот плански регион.

Повеќе...

ПОТПИШАН КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ВО ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ

07.02.2020 година

rsz 20200207 101253

Денес беше потпишан колективниот договор во Фондот за здравствено осигурување на РСМ. Првиот и досега единствен колективен договор беше потпишан во далечната 2003 година. По пауза од 17 години во Фондот повторно има Колективен договор и истиот ги вклучува сите позитивни законски прописи и воедно ги уредува сите специфики на работењето на вработените во Фондот за здравствено осигурување.

Повеќе...

КОНЕЧНО ПОТПИШАН ГРАНСКИОТ КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР

07.02.2020 година

84352511 3693858870654327 5057299277798178816 o

Синдикатот на УПОЗ и Министерството за информатичко општество и администрација конечно ставија потпис на Гранскиот колективен договор на органите на државната управа, стручни служби на Владата на Република Северна Македонија, судовите, јавните обвинителства, казнено - поправните и воспитно - поправните установи, државното правобранителство, општините, Градот Скопје и општините на градот Скопје, агенциите, фондовите и други органи основани од Собранието на Република Северна Македонија

Историски ден за вработените во органите на државната управа и за Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани на РМ - УПОЗ. Конечно после долги и исцрпувачки преговори ставен е потписот на најважниот документ за административните службеници, Гранскиот колективен договор. После 25 години новиот колективен договор го виде светлото на денот. Ова е прв Грански колективен договор за вработените во администрацијата, правосудните органи и другите вработени во администрацијата после 1995 година, а во него се вградени повеќе права кои на државните службеници со години наназад им беа ускратувани.

Повеќе...