• sl0.jpg
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg

13.07.2021 година

IMG ad554712fbe75d8ff67f6bb94834d453 V

Во мноштвото честитки по повод 30 годишнината од формирањето на Синдикатот на УПОЗ, упатени на прославата а и преку социјалните мрежи, на некој начин се издвојува честитката упатена од колегите од ССКЦ. 

Самостоен синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи на Република Македонија е членка на Конфедерацијата на слободни синдикати. За овој Синдикат и Синдикатот на УПОЗ тоа не е пречка да соработуваат и остварат одлична соработка иако припѓаат на две различни централи ССМ и КСС. Овој синдикат прв ја поддржа иницијативата за потпиушување на Повелбата за солидарност и овој синдикат е еден од петте потписници на Повелба. Од тогаш до денес, континуирана е соработката и ја имаме безрезервна поддршка и соработка во целиот период.

 

Им благодариме на колегите од овој Синдикат во надеж дека таа соработка ќе трае уште долго и ќе биде уште поинтензивно.