• sl0.jpg
 • sl1.jpg
 • sl2.jpg
 • sl3.jpg

13.06.2022 година

Во фер и натпреварувачка атмосфера од 09.06 до 12.06.2022 година, во Хотелскиот комплекс Метропол се одржаа 27-мите спортски игри и средби на Синдикатот на УПОЗ. Оваа година, учество зедоа над 420 учесници на Синдикатот на УПОЗ од 35 синдикални организации и тоа од:

 • Основен суд Куманово
 • Основен суд Кочани
 • Државен пазарен инспекторат
 • Јавните обвинителства на РСМ
 • Државен инспекторат за земјоделство
 • Казнено поправна установа Затвор Штип
 • Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство
 • Државен завод за ревизија
 • Управата за јавни приходи
 • Државен инспекторат за шумарство и ловство
 • Општина Крива Паланка
 • Основен суд Велес
 • Јавно претпријатие Стрежево Битола
 • Основен суд Кавадарци
 • Агенција за катастар на недвижности
 • Државен завод за статистика
 • Агенција за вработување на РСМ
 • Општина Струмица
 • Општина Гевгелија
 • Општина Гази Баба
 • Фондот за пензиско и инвалидско осигурување
 • Основен граѓански суд Скопје
 • Град Скопје
 • Основен суд Штип
 • Основен суд Струмица
 • Основен суд Берово
 • Основен суд Делчево
 • Општина Карпош
 • Општина Демир Хисар
 • Општина Велес
 • Царинска управа на РСМ
 • Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој
 • Министерство за финансии
 • Општина Битола
 • Дирекција за заштита и спасување.

Временските услови не беа наклонети на натпреварувачите, но Организациониот одбор се погрижи натпреварите во кошарка и одбојка да се одриграат во спортската сала Биљанини извори, а дисциплината мал фудбал се одигра во балонот на спортскиот центар Климент Колевски.

Севкупен победник во машка конкуренција беше екипата на Општина Карпош со освоени осум поени, а севкупен победник во женска конкуренција беше екипата на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување со освоени 13 поени.   

Севкупен победник на 27-мите спортски игри и средби на Синдикатот на УПОЗ беа Град Скопје со освоени 21 бод.

Свеченото отворање се одржа на терасата на хотел Белви а претседателот на Синдикатот на УПОЗ Трпе Деаноски ги поздрави учесниците и ги отвори спортските игри. И оваа година, подржувачи на Синдикатот на УПОЗ беа Кожуфчанка, Винарија Тиквеш, Скопска пивара и Кроација осигурување.

За помасовно учество, шест синдикалните организации ја искористија можноста која ја дава Солидарниот фонд, и искористија вкупно 404.200,00 денари позајмици.

Третата вечер беше резервирана за доделување, за што беа обезбедени пехари и дипломи што преставуваше врв на тридневните натпреварувања, дружења и забава.

Врз основа на искажувањата и впечатоците на сите учесници, можеме да констатираме дека имавме успешни игри и средби.