• sl0.jpg
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg

РАБОТЕН СОСТАНОК СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СУДСКИОТ СОВЕТ НА Р.С.МАКЕДОНИЈА

06.05.2019 година

rsz sudski sovet

Унапредување на соработката, учество на Синдикатот во работата на Судскиот буџет, продолжување со исплатата на додатоците на плата на судската служба и зголемување на платите во судовите беа дел од барањата и прашањата на Синдикатот на УПОЗ на првата средба со новоизбраниот претседател на Судскиот совет Киро Здравев.

Повеќе...

ЧЕСТИТ 1 МАЈ –МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ТРУДОТ!

27.04.2019 година

sl1

Денеска е денот кога во спомен на жртвите во Чикаго, благодарение на кои добивме осумчасовно работно време и благодарение на кои штрајкот влезе на голема врата во борбата за работничките права, честитајќи Ви го 1 мај-Денот на трудот, сакаме да потсетиме на неколку наши борби.

А кога е штрајкот во прашање нескромно ќе потенцираме дека лидер во држава по број на штрајкови е токму Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани на Р. Македонија (УПОЗ).

Повеќе...

ТРЕНИНГ КУРСОТ ЗА ОБРАЗУВАЊЕ НА МЛАДИТЕ СИНДИКАЛЦИ ЗА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ "КОМПАС"

12.04.2019 година

KOMPAS SLIKa

Од 7 до 11 април 2019 година, во Белград се одржа тренинг курсот за образување на младите синдикалци за човековите права во рамки на проектот „Компас”, кој го реализира Развојниот центар за млади од Белград со поддршка на одделението за мади на Советот на Европа.

Повеќе...

ВТОР СОСТАНОК НА КОНЗОРЦИУМОТ НА ПРОЕКТОТ "ПРАВА НА РАБОТА, РАБОТАТА ЗА ПРАВАТА"

12.04.2019 година 

Eramus Prava u radu 2 1

Нашите синдикални партнери од Република Српска, односно Синдикатот на Управата на Република Српска кој е носител на проектот ,,Правата на работа, работа за правата”, а во кој активно учествува и Секцијата на млади на Синдикатот на УПОЗ се состанаа за заеднички да ги разгледаат и анализираат резултатите добиени од прашалникот од националното истражување „Дали сте запознаени со Вашите работнички права”, но и да ги утврдат идните проектни активности. Во работата учествуваа  претставници на повеќе синдикати од регионот, меѓу нив и претседателот на Секцијата на млади Бојан Трипуноски.  

Повеќе...

ТРИБИНА НА ТЕМА "ЖЕНСКОТО ЛИДЕРСТВО ВО ОБЛАСТА НА БЕЗБЕДНОСТА"

11.04.2019 година

IMG 657c1a6ff0962ce9b6df896bbfb31456 V

Со цел давање придонес кон афирмацијата на женското лидерство и родовата рамноправност на 10.04.2019 година во Царинската управа на Република Северна Македонија, а во организација на Синдикалната организација на Царинската управа и УПОЗ, се одржа трибина на тема „Женско лидерство во областа на безбедноста“.  

На трибината учествуваше и претседателот на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани на РМ (УПОЗ), Пецо Грујовски кој покрај тоа што ги информираше членките за работата на Секцијата на жени на УПОЗ, ја искористи можноста и да потсети дека од пред една година повторно се формираше синдикалната организација на Царинската управа и повика членовите масовно да се враат и зачленат во овој синдикат.

Повеќе...