• sl0.jpg
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg

ПОТПИШАН КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНА РОСОМАН

30.09.2022 година 

rsz_20220930_110743.jpg

Денес, во просториите на Синдикатот на УПОЗ, беше потпишан Колективниот договор за вработените во Општина Росоман. Овој Колективен договор беше потпишан од страна на Синдикатот на УПОЗ кој беше преставуван од Претседателот Трпе Деаноски и претседателот на синдикалната организација при Општина Росоман Слободан Гелевски од едната страна и градоначалникот на Општина Росоман Стојан Николов од другата страна. 

Повеќе...

ОДРЖАНИ 13-тите МЕЃУНАРОДНИ СПОРТСКИ ИГРИ И СРЕДБИ

26.09.2022 година

UPOZ333.jpg

Од 22.09 до 25.09.2022 година, во Теслич - Република Срспка во организација на Синдикатот на управата на Република Српска, а по две годишна пауза се одржаа 13-тите меѓународни спортски игри и средби на Синдикатите од југоисточна Европа на кои учество зедоа повеќе од 250 учесници. 

Повеќе...

И ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНА ДОЈРАН ГИ УСОГЛАСИ ПЛАТИТЕ СО ПОРАСТОТ НА МИНИМАЛНАТА ПЛАТА ПРЕКУ КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР

20.09.2022 година

rsz_1120220919_133703.jpg

На ден 19.09.2022 година, во просториите на Општина Дојран, се потпиша Колективен договор за вработените во Општина Дојран. Колективниот договор од страна на Синдикатот на УПОЗ го потпишаа Претседателот на Синдикатот на УПОЗ Трпе Деаноски и претседателот на Синдикалната организација при Општина Дојран Милка Ајцева од едната страна и Градоначалникот на Општина Дојран Анго Ангов од дргата страна.

Повеќе...

ПОТПИШАН КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНА НОВО СЕЛО

19.09.2022 година

Во просториите на Општина Ново село на ден 19.09.2022 година, со кој се унапредија правата на вработените од работен однос во Општина Ново село.  

Синдикатот на УПОЗ и Синдикалната организација при Општина Ново Село, претставувани од Претседателот на УПОЗ Трпе Деаноски и претседателот на Синдикалната организација Ацо Крлев од една страна и Градоначалникот на Општина Ново село Ѓорѓе Божинов го потпишаа Колективниот договор за вработените Општина Ново Село.   

Повеќе...

ОДРЖАНА РАБОТНА СРЕДБА СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВРХОВНИОТ СУД

16.09.2022 година

На барање на Синдикатот на УПОЗ, денес во просториите на Врховниот суд на РСМ, се одржа работна средба помеѓу претседателот на Врховниот суд Г-ѓа Беса Адеми и преставниците на Синдикатот на УПОЗ, претседателот на Синдикатот на УПОЗ Трпе Деаноски, Генералниот секретар Бојан Трипуноски, претседателот на Синдикалната организција при Апелационен суд Скопје Лилјана Зафирова и претседателот на Синдикалната организцаија при Основен суд Велес Горанчо Чолаков.

Повеќе...