Претседателот Деаноски избран за член на ИО во ЕПСУ

На 11. Конгрес на Европската федерација на синдикатите од јавниот сектор, Претседателот на Синдикатот на УПОЗ Трпе Деаноски е избран за член на Извршниот одбор на ЕПСУ. Оваа функција, Претседателот Деноски ќе ја обавува пет години, и ќе го преставува Синдикатот на УПОЗ во ЕПСУ а со тоа ќе се залага за унапредвуање на правата на своите членови.

Му го честитаме изборот на Претседателот Деаноски и му посакуваме успешна работа во периодот кој следи.