Потпишан колективен договор за вработените во општина Дебарца

Во просториите на Синдикатот на УПОЗ денес, се потпиша Колективниот договор за вработените во Општина Дебрца, со која се унапредија правата на вработените во локалната самоуправа. 

Синдикатот на УПОЗ и Синдикалната организација при Општина Дебрца, преставувани од Претседателот на УПОЗ Трпе Деаноски и престедателот на Синдикалната организација Сашо Силјаноски од една страна и Градоначалникот на Општина Дебрца Зоран Ногачески од другата страна, го потпишаа Колективниот договор за вработените во Општина Дебрца. 

Во колективниот договор се предвидени регрес за годишен одмор во износ од најмалку 60%, исплата на јубилејни награди, усогласување на платите со порастот на минималната плата итн.