ЗА ТРИ ДЕЦА МАЈКА, ЗА ЕДНО МАЌЕА

Судскиот буџетски совет на денешната седница, донесе одлука со која на Судиите, членовите на Судскиот совет и вработените во Судскиот совет, ќе им додели 20% додатоци на плата за месец ноември, а на судските службеници само 5%. 

Повторно вработените во судовите се на удар, а претседателот на Судскиот буџетски совет, се уште не сака да оствари средба со Синдикатот на УПОЗ.