• sl0.jpg
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg

30.09.2022 година 

rsz_20220930_110743.jpg

Денес, во просториите на Синдикатот на УПОЗ, беше потпишан Колективниот договор за вработените во Општина Росоман. Овој Колективен договор беше потпишан од страна на Синдикатот на УПОЗ кој беше преставуван од Претседателот Трпе Деаноски и претседателот на синдикалната организација при Општина Росоман Слободан Гелевски од едната страна и градоначалникот на Општина Росоман Стојан Николов од другата страна. 

 

Во овој колективен договор, се утрдени права поголеми од оние кои се законски предвидени, а исто така со овој колективен договор се усогласени и сите плати со порастот на минималната плата.