• sl0.jpg
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg

НЕИЗДРЖАН И НЕПРИСТОЕН ПРЕДЛОГ

14.07.2021 година

Денес со соопштение до јавноста реагираше Синдикатот на УПОЗ во врска со предлозите изнесени на вчерашната седница на Владата да ја "дисциплинира" администрацијата, мерки кои наводно ќе ја спречат корупцијата. 

Синидкатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани на Р. Македонија (УПОЗ), е изненаден од предлозите истакнати на вчерашната седница на Владата на С. Македонија на која се разгледувале предлози преку видео надзор и боди камери да се регулира работата на службениците во ситуации кога е неопходно тие директно преку физички контакт да работат со граѓаните.

Повеќе...

НОВИТЕ ВРЕМИЊА НОСАТ НОВИ ПРЕДИЗВИЦИ ЗА СИНДИКАТОТ

14.07.2021 

rsz_dsc_1452.jpg

Обраќање на Претседателот на Синдикатот на УПОЗ Пецо Грујовски по повод - 30 ГОДИНИ ОД ФОРМИРАЊЕТО НА Синдикатот на УПОЗ.

Почитувани членови на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани на Република Македонија, почитувани гости, ви посакувам топло добредојде на одбележувањето на јубилејот - 30-години од формирањето на Синдикатот на УПОЗ. Ви  благодарам за вашето присуство на овој, за нас значаен јубилеј.

Синдикатот на УПОЗ е „доброволна, самостојна, демократска, независна и непартиска организација на вработените во државната управа, локалната самоуправа, правосудните органи, здруженијата на граѓани, други служби и правни лица во државната и јавната управа, како и сите правни лица основани од Владата на РМ“.

Повеќе...

ЧЕСТИТКА ОД БРАТСКИ СИНДИКАТ

13.07.2021 година

IMG ad554712fbe75d8ff67f6bb94834d453 V

Во мноштвото честитки по повод 30 годишнината од формирањето на Синдикатот на УПОЗ, упатени на прославата а и преку социјалните мрежи, на некој начин се издвојува честитката упатена од колегите од ССКЦ. 

Самостоен синдикат на вработените во универзитетските клиники, центри, клинички болници и други јавни здравствени установи на Република Македонија е членка на Конфедерацијата на слободни синдикати. За овој Синдикат и Синдикатот на УПОЗ тоа не е пречка да соработуваат и остварат одлична соработка иако припѓаат на две различни централи ССМ и КСС. Овој синдикат прв ја поддржа иницијативата за потпиушување на Повелбата за солидарност и овој синдикат е еден од петте потписници на Повелба. Од тогаш до денес, континуирана е соработката и ја имаме безрезервна поддршка и соработка во целиот период.

Повеќе...

ЈУБИЛЕЈ – ДОСТОЕН ЗА ПОЧИТ

12.07.2021 година

Со цел и нашите членови да бидат дел од прославата на големиот јубилеј 30 години од формирањето на Синдикатот на УПОЗ, ја објавуваме снимката од овој настан. Јубилеј – за достоен почит. Така беше и одбележан со пригодни обраќања на претседателот на Синдикатот на УПОЗ Пецо Грујовски, Министерот за правда Бојан Маричиќ, Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири, претседателтите на братските синдикати, рецензентите на монографијата проф. д-р Борче Давитковски и проф. д-р Нано Ружин и сите кои добија благодарници за својата повеќегодишна активност во синдикатот.

Погледнете ја атмосферата од прославата и споделете го сознанието дека овој јубилеј беше достоинствено одбележан.

СИНДИКАТОТ НА УПОЗ ОДБЕЛЕЖА 30 ГОДИНИ ОД НЕГОВОТО ФОРМИРАЊЕ

08.07.2021 година

rsz_dsc_1430.jpg

Во далечната 1991 година, пред 30 години е формиран Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженијата на граѓани на Р.Македонија (УПОЗ) кој е правен следбеник на Републичкио одбор на управата, правосудството и финансиските организации. Денес, во Синдикатот на УПОЗ членуваат повеќе од 110 синдикални организации, и од основањето до денес, Синдикатот на УПОЗ е предводник во синдикалното движење низ годините наназад.

Денес 08.07.2021 година, во Скопје, се одбележаа 30 години од формирањето на Синдикатот на УПОЗ кој е доброволна, самостојна, демократска, независна и непартиска организација на вработените во државната управа, локалната самоуправа, превосудните органи, здруженијата на граѓани, други служби и правни лица во државната и јавната управа, како и сите правни лица основани од Владата на РМ.

Повеќе...